Karbohydrater under trening

For å komme seg gjennom Styrkeprøven eller Jotunheimen Rundt på en grei måte er det viktig at man klarer både og spise og drikke mens man sykler. Det er derfor naturlig for de fleste av våre deltagere å trene på dette.

Nå har Matthieu Clauss på Idrettshøyskolen i Oslo forsket på hvor viktig inntak av karbohydrater under trening er for selve treningsutbyttet. Og forskningen hans viser at dette ikke bare er viktig for at du skal klare å få i deg nok næring under selve rittet. Det gir også en positiv effekt på resultatet av selve treningen og det forbedrede restitusjonen slik at du tåler større treningsbelastning. Det spiller liten rolle når du spiser og drikker under trening. Det som er viktig er at du gjør det. 

Forskeren har undersøkt utøvere som har fått karbohydrater eller placebo både under og etter trening – da bare en av delene av gangen – og sett på det konkrete resultatene av hver treningsøkt.

Dette er en interessant undersøkelse for alle som trener utholdenhet. Og det er noe å ta med seg hvis du er blant dem som bare drikker vann under innetreningen om vinteren. Neste gang du sitter i spinningsalen kan det være greit å ha mer enn vann på drikkeflaskene. Suppler med litt sukker i form av for eksempel Enervit eller saft el.l. Og ta med en bar på rygglommen som du spiser underveis i økten. Det vil bedre utbyttet du har av treningen. 

Du finner mer informasjon om denne undersøkelsen her: https://blogg.forskning.no/ernaering-helse-nih-bloggen/fa-i-deg-karbohydrater-under-trening-etterpa-er-det-for-sent/2292947

Lykke til med vinterens innetrening.