Theodor (19) imponerte i Sognefjellsrittet: – Ga følelsen av at vi syklet en Tour de France-etappe

Theodor Stokke Fagervold kommer fra Røa i Oslo, og var bare 11 år gammel da han begynte med sykling sammen med en kompis.

– Motivasjonen for sykling startet vel egentlig med å klare å nå Landhandelen i Sørkedalen og spise en stor kokosbolle, for så å klare å sykle hjem igjen, forteller han.

Da Theodor var 15 år begynte han for alvor å satse på idretten, og i dag går han siste året på sykkellinja på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum.

– Man kan jo si at det er en litt annerledes, men morsom skolegang. Vi har trening frem til klokken 12 hver dag, unntatt på fredager. Da har vi bare skole. Mange av elevene bor også på hybel og er fra forskjellige områder i Norge.

Gull på første forsøk i Sognefjellsrittet

I fjor deltok Theodor i Tyrifjorden Rundt, som ble hans aller første turritt. Opplevelsen ga mersmak, og 19-åringen valgte derfor å melde seg på Sognefjellsrittet samme år.

– Jeg syklet med noen lagkompiser, og det var god stemning, forteller han.

– Bakkene opp Sognefjellet ga nesten følelsen av at vi syklet en Tour de France-etappe opp Alpe d´Huez. Utsikten man fikk da man kom på toppen, og utforkjøringen ned mot Turtagrø var også helt fantastisk. Jeg ble litt overrasket da jeg kom inn i målområdet med mottakelse nesten på høyde med et UCI-ritt.

Theodor endte med å imponere alle, og kom først i mål i Sognefjellsrittet 2023. Nå garanterer han at det neppe blir siste gang han deltar i rittet.

FORNØYDE: Jørgen Sekse, Sander Halfdansen, Theodor Stokke Fagervold, Herman Adolfsen og Konrad Amundsen kunne smile i målgården etter vel gjennomført ritt. Foto: Privat.

– Jeg vil absolutt anbefale Sognefjellsrittet! Det var god sikkerhet, variert nivå på deltakere som gjør at alle finner en gruppe å kjøre med, superkul løype og nydelig natur, sier 19-åringen, og legger til:

Kommer du deg gjennom første halvdel før nedoverbakkene, er resten en sjarmøretappe til mål!

Drømmer om Tour de France

Hvilke ambisjoner har du med syklingen?

– Nå nyter jeg egentlig bare det å kunne ha en morsom skolegang med idretten jeg elsker. I år sykler jeg som første års senior i Ringerike Sykkelklubb Elite, så der får jeg god matching. Det er et godt utviklingsmiljø der jeg kan utvikle meg som syklist.

Sykkeltalentet ser lyst på fremtiden, og innrømmer at han drømmer stort.

– Jeg har en drøm om å kunne delta i Tour de France eller noen av sykkelmonumentene, men det er en lang vei dit, og det er mye som skal stemme.

Foto: Mallorca Pictures