Statens vegvesen gir tillatelse til Styrkeprøven 2024

Vi har nå fått nødvendige tillatelser fra Statens vegvesen om å arrangere rittene som inngår i Styrkeprøven 2024, det vil si start fra Trondheim, Lillehammer og Eidsvoll med målgang på Grorud i Oslo. Rittene blir arrangert 15. – 16. juni.

Dermed kan vi ønske velkommen til Styrkeprøven for 55. gang siden 1967! Styrkeprøven ble i sin tid etablert av Erik Gjems-Onstad, men ikke uten en viss motstand fra Norges Cykleforbund som på den tiden var ganske lunken til tanken om et ritt mellom Trondheim og Oslo. Når rittet ble arrangert første gang var det uten noe støtte fra NCF og rittlederen Erik Gjems-Onstad måtte selv påta seg et økonomisk ansvar for arrangementet. Rittlederen hadde en hilsen til de som ikke hadde noe tro på arrangementet: «Idretten trenger stadig fornyelse. La oss stadig søke nye veier og støtte nye ideer. Om du ikke selv tror på et tiltak, inspirer dem som har troen og lysten til å sette i gang.»

I 2024 blir det endringer i traseen for de som skal sykle vår lengste distanse fra Trondheim. Som tidligere annonsert skal deltakerne etter Hjerkinn sykle via Folldal og så over Venabygdsfjell til Ringebu. Dette innebærer noen flere høydemeter med stigning totalt sett, men antagelig vil det også gi enda større naturopplevelse for de som klarer å se seg litt rundt langs veien. I tillegg må vi ta med at det helt sikkert vil være mye mindre trafikk på den nye strekningen enn på den tidligere traseen fra Dombås til Ringebu. Det gir også en større opplevelse av naturen og turen.

Alle som sykler fra enten Trondheim eller Lillehammer skal sykle vestsiden av Mjøsa i år, det vil si passere stedene Vingrom, Biri, Gjøvik, Skreia, Feiring før Minnesund. Fra Minnesund til Kløfta følger traseen samme trase som i 2023. 

Etter Kløfta skal alle deltakerne sykle via Frogner til Skedsmokorset. Deretter er det helt ny trase til Slattum i Nittedal før Hadelandsveien skal følges opp til Gjelleråsen og så riksveg 4 inn til Grorud.

Tillatelsen fra Statens vegvesen er gitt med en rekke vilkår. For våre deltakere betyr dette blant annet at vi som arrangør må være tydeligere overfor våre deltakere om at vegtrafikkloven gjelder og at rittreglementet må følges av alle. I tillegg er det strengt forbud mot alle følgebiler av hensyn til trafikksikkerhet og fremkommelighet for annen trafikk. Arrangøren blir av Statens vegvesen pålagt å være enda strengere med å ilegge straff/sanksjoner til deltakere som bryter rittreglementet eller trafikkreglene. Det er også noe vi kommer til å ha spesielt fokus på i 2024, men vi håper og tror at de aller fleste av våre deltakere vil respektere fartsbegrensninger, rødt lys, vikeplikt, forbudet mot følgebiler og det forhold at i turritt er det aldri fri veg for syklistene i forhold til annen trafikk. Dette er viktig for at alle sammen skal komme trygd frem fra start til mål! 

Vi vil komme tilbake til alle våre deltakere med mer informasjon i rittmanualen. 

Påmelding til Styrkeprøven 2024 skjer her https://live.eqtiming.com/69116#dashboard