Jørn deltar i Jotunheimen Rundt for 19. gang: – Det har rett og slett blitt en del av meg

Jørn Arve Pedersen fra Skogn blir stadig omtalt som «Kongen av Jotunheimen» på sosiale medier. Og det er ikke uten grunn. Den spreke trønderen deltok i Jotunheimen Rundt allerede i 1998.

– Jeg syklet ni år på rad før noen hofteproblemer satte meg ut av spill noen år, forteller han, og legger til:

– Så har det gått i ett igjen, med unntak av ett år da jeg gikk med gips på grunn av brudd i hånda.

Nå er han klar for det tøffe rittet enda en gang.

– Jotunheimen Rundt har rett og slett blitt en del av meg, som jeg må opp og gjennomføre hvert år. Jeg er generelt ikke særlig god i motbakker, men jeg har stort sett gode bein i fjella rundt heimen.

MINNE: Jørn har tatovert hele løypeprofilen til JR på armen. Der holder han også tellinga på hvor mange ganger han har deltatt. Foto: Privat

Tips

Som en supererfaren JR-syklist, har vi spurt Jørn om han kan dele sine aller beste tips. Det gjorde han med glede.

Her er hans beste råd:

  1. Det viktigste for meg er å ha nok timer på setet før jeg starter. Det være seg ute på landeveien, spinningsykkel eller på CX.
  2. Bekledning er bestandig vanskelig, da det som regel svinger mye under en tur. Da er systemet med frakten av bagasje til stasjonene helt supert (bortsett fra i fjor).
  3. Når det gjelder næring underveis, så bruker jeg Herbalife Prolong på flaskene, og litt Sognemorr å spise for å få litt salt. Har også med litt gel, som inntas jevnlig.
  4. Det beste tipset jeg har til de som ikke har kjørt før, det er å starte forholdsvis rolig opp Filefjell og Valdresflye. Den store testen starter fra Lom. Og ikke minst bør en ha litt igjen til Hafslobakken etter Gaupne. Da er man psykisk innstilt på at man snart er i mål, og på løypeprofilen ser bakken ut som en fartsdump. Sannheten er at den er nøyaktig 8 km lang fra utløpet av tunellen, og stiger opp til nesten 400 moh. Derfra og inn er det bare flyt og kos.
IN ACTION: Jørn på en av sine mange turer i Jotunheimen. Foto: Privat