Styrkeprøven går godt og vil ha solid økonomi i årene fremover

Styrkeprøven er som du sikkert vet, eid av åtte idrettslag i Oslo og omegn. Du har sikkert hørt rykter om at Styrkeprøven sliter økonomisk og at det er fare for fremtidige ritt. Begge deler kan vi helt klart avkrefte. Styrkeprøven vil gå med overskudd i 2023 og har et godt samarbeid med myndighetene som vil sikre rammene for rittet i flere år fremover. 

I 2022 klarte vi ikke helt å balansere driften. Etter det har vi jobbet dugnad, brukt penger der det er viktig og ellers kuttet kostnader. Så selv om antallet deltagere er mye lavere enn det var så er vi altså i pluss og har et solid resultat som vil styrke egenkapitalen i selskapet. Vi jobber godt med myndighetene og vil få godkjenning av rittet i god tid. 

Arild Salte skal ha brorparten av æren for at vi har klart å snu økonomien så radikalt. Han har passet på at vi bruker penger på de viktige og riktige tingene og at vi ikke bruker mer penger enn vi må. Alle avtaler er reforhandlet og vi har valgt enkle og bærekraftige løsninger som fungerer. For et selskap som Styrkeprøven er det svært krevende å skalere ned kostnadene. Alle som har prøvd det vet at det ikke er lett. Kostnadene til matstasjoner, vakthold og Politi bare øker. Dette er mye av grunnen til at det er så få turritt igjen i Norge. Likevel har han altså klart å få dette til. 

Vi lever fremdeles i et fallende marked. Deltagelse på turritt går ikke oppover og veldig mange ritt har de siste årene blitt borte. Vi regner med at vi også i 2024 og 2025 vil se fallende deltagerantall. Men det skal vi tåle. Selv om det er grunn til å være bekymret for deltagelsen på turritt så skal vi stå på for at det skal bli arrangert både turritt generelt, og Styrkeprøven og Jotunheimen spesielt. Den gode nyheten er at vi nå har en driftsmodell som gir overskudd til våre eiere og til NCF region Øst, som også skal ha en del av utbyttet fra Styrkeprøven AS.

Samtidig er det store endringer på gang hos oss. Vi har skrevet om mye av dette tidligere. Vi legger om traseen. Det blir ny målgang på Grorud. Vi legger ned selve lagkonkurransen, men vil beholde startordningen. Og de som trener sammen skal få sykle sammen. Noen matstasjoner er nye, og noen vil bli flyttet. Posefrakten skal bli bedre i 2024 og vi vurderer å legge til en fjerde stopp. Vi samarbeider nå mye bedre med vegvesenet, slik at vi ikke skal få de samme problemene som i 2023. Nettsidene våre har fremdeles en del å gå på, men vi er veldig fornøyde med responsen på Thomas Svane Jacobsens Masterclass. Vi vil sende ut regelmessige nyhetsbrev. En påmeldingsknapp kommer. 

Så til alle våre deltagere og følger som har vært redde for hvordan det går med oss. Dere kan gleder dere sammen med oss inn i juletiden med at Styrkeprøven er i pluss, har styrket egenkapitalen ytterligere, og vil leve videre i årene fremover.