Jotunheimen Rundt

BLI MED PÅ NORGES VAKRESTE TURRITT!

30. Juni 2023

Et av verdens aller vakreste sykkelritt

– Og desidert blant de tøffeste.

På grunn at rittets karakter og logistikk er det svært begrenset antall plasser til Jotunheimen Rundt. Vi anbefaler at man er tidlig ute og skulle du ikke få plass, vil det være mulig å kjøpe plasser av andre når det nærmere seg, det kan være lurt å legge ut et søk på Finn.no.

Og skulle du ikke få plass i år, kan vi varmt anbefale Sognefjellrittet som er en mer overkommelig miniversjon av Jotunheimen Rundt, men med mye av de gode opplevelsene og storslått natur.

Infografikk

430 km

4609 m

Oppdatert løypekart kommer

Se ruten på Strava her

Oppdatert rittmanual kommer her

Priser påmelding

01/12/22 – 31/12/22: 2050,-
01/01/23 – 30/05/23: 2200,-
01/06/23 – 30/06/23: 2500,-

Lagkonkurranse: 12300,-
for lag på inntil 6 personer
(NB! Navn på lagmedlemmer kan fylles inn senere.)

Høydeprofil

Om Rittet

Starten går fra Lærdal og løypa følger E16 oppover den frodige Lærdalsdalen langs med Lærdalselva, forbi Borgund stavkyrkje og over Filefjell. En passerer Nystuen Høyfjellshotell, ned til og langs med Vangsmjøsi, gjennom Vestre Slidre og fram til Fagernes.

Derifra følger vi Rv. 51 til Randen: Denne vegen «løfter» deg gjennom Jotunheimen. På denne delen av løypa passerer du noen av de vakreste naturperlene i Valdres: Øystre Slidre og den velkjente Beitostølen. På Bygdin ligg «M/B Bitihorn» ved kai. Nyt utsikten fra Valdresflya, der topper, tinder og breer i Jotunheimen kommer deg i møte på ei uforglemmelig måte. Turen går videre forbi fjellsjøen Gjende, idylliske sætergrender langs med Sjoa, – og du får en storarta utsikt mot Vågåvatnet før du tar den bratte nedkjøringen til Randen. Rv. 15 fører deg inn til Lom, kommunen der både Galdhøpiggen og Glittertind ligger. Dette er de to høyeste fjellene i Norge med topper på 2469 m over havet.

Fra Lom følger du den berømte Sognefjellsvegen gjennom Bøverdalen (der dalsidene er så bratte at de dyrker jorda på begge sider).

Sognefjellsvegen er Nord-Europa sin høyeste fjellovergang, 1440 m.o.h. ved Fantesteinen. Her vil du møta flere meter høge brøytekanter. Dette, sammen med fjellvinden, «vil den heite panna svala» – før du stuper de 14 krappe slyngene forbi Turtagrø og ned til Fortun og Skjolden. Turen går videre utover langs verdens lengste fjord, Sognefjorden, forbi Gaupne som er handels- og kommunesenteret i Luster, Marifjøra med verdens stutteste riksveg (245 m) og du kommer i mål i regionsentret Sogndal etter 430 km.

Løypa er krevende med en del stigning (4609 m) og et par tøffe utforkjøringer, så pass på at du er godt trent. Rittet skal ikke være noe jag, men en tur for deg som liker å sykle, sykle, sykle og nyte naturen og ta deg god tid på de 7 matstasjonene.

Det er gryterett på Lom og det vil være seng for deg som vil slappe av litt før du begynner på stigningene opp til løypa sitt høyeste punkt på Sognefjellet (1440 m.o.h). Det vil litt enkel grillmat etter innkomst i Sogndal. Vi vil gjøre det vi kan for at du skal få en fantastisk og minnerik og opplevelse.

Rittet har vært arrangert siden 1991. Styrkeprøven AS har ansvar for driften i samarbeid med Sogn CK, som eier rittet. Sammen skal vi sørge for en et godt og profesjonelt utført arrangement og ivareta rittets lange tradisjon og unike, heimekoselege atmosfære.    

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til sykkelfest gjennom hjertet av fjell-Norge og masse lykke til med forberedelsene!

Skulle dette bli i lengste å hardeste laget for deg, kan vi varmt anbefale Sognefjellrittet som er en mer overkommelig miniversjon av Jotunheimen Rundt.

Mellomtider

Dette blir følgende mellomtider:

  • Fagernes
  • Randsverk
  • Lom
  • Sognefjellet *
  • Oskarshaug *
  • Fortun *
  • Marifjøra *

(* gjelder både JR og SE)

Informasjon