Fra Robinson til Styrkeprøven: – Jeg har alltid elsket konkurranse

Anne Edelved er en av Styrkeprøvens utenlandske deltakere. 55-åringen kommer fra Danmark, og bor i Holbæk på Sjælland.

– Jeg har alltid drevet med sport, forteller hun.

– Håndballen har vært min favoritt. Der spilte jeg på toppnivå til jeg var 47 år gammel.

Robinsonekspedisjonen

Da Anne la håndballskoene på hylla, oppstod det et tomrom i livet. Den aktive dansken hadde lyst til å prøve noe nytt.

Selv hadde hun fulgt med på reality-programmet Robinsonekspedisjonen i lang tid. Konseptet går ut på at en gruppe mennesker skal bo på en øde øy med minimalt av utsyr og mat. De deles inn i to lag, og kjemper mot hverandre i ulike konkurranser.

– Jeg har alltid elsket konkurranse, og det å være et godt menneske uten tilgang på mat ville jeg gjerne prøve, sier Anne, og fortsetter:

– Jeg kom med, og det var en vill opplevelse og utfordring.

FOKUS: Anne under en av mange beintøffe konkurranser i Robinsonekspedisjonen. Foto: Robinsonekspedisjonen Danmark

Anne fikk hele 31 dager på øya, og endte til slutt på en niende plass, av til sammen 27 deltagere. Utfordringene stod på rekke og rad i de ukene.

– Man får lite å spise, sover i sanden og er sammen med mennesker som er egoistiske, og ikke til å stole på. Men det viktigste på turen var at jeg var meg selv hele veien.

Nye utfordringer

Annes hverdag er også svært aktiv. 55-åringen driver med yoga, pilates og bader i havet hele året. I tillegg har hun alltid syklet til jobb, og i 2020 meldte hun seg på Team Rynkeby Holbæk.

– De sykler for å støtte kreftrammede barn, forteller hun, og legger til:

– Man kjøper en pakke med sykkel og tøy, og etter mange treningsturer sykler man til Paris på syv dager. Det er ca. 1450 km.

SPREK: Danske Anne er en livsnyter, og liker å utfordre seg selv. Foto: Privat

Koronapandemien satte en stopper for Paris-turen det året, og sykkellaget valgte heller å sykle Danmark rundt på den samme tiden. Året etter fikk de heldigvis oppleve turen til Frankrike.

Men det er ikke den eneste lange turen den spreke dansken har opplevd på to hjul.

– Det lengste jeg har syklet i strekk er fra Århus til København. Det er 370 km, og her syklet jeg sammen med Niels Erik Petersen.

Det var også han som ga henne utfordringen om å prøve Trondheim-Oslo i Styrkeprøven.

– Så jeg er påmeldt med fem sterke menn, og jeg gleder meg til å komme opp og teste krefter i Norges vakre land. Jeg tror på at jo lenger jeg er aktiv, jo bedre har jeg det. Jeg elsker å sykle og merke vinden, solen og gleden i kroppen, i tillegg til vakker natur.

FRANKRIKE: Anne foran Triumfbuen etter en lang tur til Paris i 2022. Nå er hun klar for nye utfordringer i Styrkeprøven. Foto: Privat