Trondheim-Oslo som en av ti etapper i Norge på langs

Ill: Faksimile fra FB-gruppen Norge på langs 2024

Fem spreke karer fra Førde-regionen sykler i år Norge på langs fra Nordkapp til Lindesnes, en strekning på nesten 2700 km.

De planlegger å bruke 10 dager på turen fra Nordkapp til Lindesnes. Den lengste dagsetappen blir fra Trondheim til Oslo hvor de samtidig skal delta i Styrkeprøven.

De fem karene er Ingvar Byrkjeland, Jan Ove Krakhellen og Geir Nygård fra Førde, Ove Wolff fra Hyllestad og Torbjørn Os fra Naustdal. Alle sammen har deltatt i Styrkeprøven tidligere. Geir Nygård er den av gjengen som er mest erfaren i Styrkeprøven med sine 19 fullførte ritt, mens Ingvar Byrkjeland har gjennomført 11 ganger. Med seg på turen har de to hjelpekarer i en servicebil, men Styrkeprøven blir gjennomført uten følgebil og kun matstasjonene fra arrangøren underveis. 

Gjengen starter sin lange sykkeltur gjennom Norge fra Nordkapp fredag 7. juni. Det er lagt opp til 10 dager med sykling for å komme frem til Lindesnes, samt at det er lagt inn en hviledag i Trondheim før de 518 km i Styrkeprøven skal gjennomføres lørdag 15. juni.

Som Geir Nygård forteller oss i Styrkeprøven: «Etter det vi har høyrt blir det mykje nedoverbakkar, sol og medvind på vegen». Det håper vi virkelig at de får på sin veldig lange ferd gjennom Norge fra nord til sør. 

Du kan følge de fem blide karene på sin vei fra Nordkapp til Lindesnes på Facebook-gruppa «Norge på langs 2024»

God tur og lykke til! Og velkommen til Styrkeprøven.