Trønderekspressen gjorde det igjen

Etter to år med pandemi var det knyttet stor spenning til lagkonkurransen i Den store styrkeprøven. Flere sterke lag stilte til start i Trondheim, og for fjerde gang på rad var det Trønderekspressen som kom først frem til Vallhall.

Trønderekspressen kunne juble i Vallhall Arena. Foto: Sportograf / Steve Conrad.

Trønderekspressen er et samarbeid mellom syklister i Midt-Norge. Hvert år ønsker de å samle de 30 beste syklistene til start i Trondheim-Oslo i Styrkeprøven.

Lagkaptein Per Johan Fenstad var spent i forkant av rittet, da dette var første gang uten følgebil og med en litt annen rute enn tidligere. Likevel innrømmer han at han ikke kjente noe spesielt på presset som tittelforsvarere.

– Vi jobbet mot å bli mer samkjørte og effektive i rullekjøringa. Hadde vi det på plass, så visste vi at det skulle bli vanskelig å slå oss, forteller han.

Suksessoppskriften holdes hemmelig

Mange lurer kanskje på hvordan det er mulig å vinne Den store styrkeprøven fire ganger på rad, men hvilke avgjørende kvaliteter og taktiker Trønderekspressen sitter på, holder de foreløpig for seg selv.

– Det kommer vi ikke til å røpe, svarer kapteinen lurt.

Hans oppgaver er å sette farten opp og ned etter behov, og holde et øye med hver enkelt av de andre på laget. Han skal også sørge for at alle får i seg nok næring, noe som viste seg å bli en utfordring underveis.

– Værmessig var det en utfordring at alle ble våte og kalde. Det førte til at mange hadde problemer med å få i seg mat og drikke, forteller han.

Kaptein for Trønderekspressen, Per Johan Fenstad. Foto: Henrik Alpers.

Fenstad har også ansvar for å motivere gruppa underveis, og sørge for at de minimum har med seg 10 stk hele veien inn til målstreken i Vallhall Arena.

– I år var det ingen ulykker, så da går ting av seg selv, sier den erfarne syklisten.

Kontinuerlig trening og samkjøring er et must

Trønderne begynner virkelig å få god erfaring med å sykle Trondheim-Oslo under Styrkeprøven.

Hva har dere lært fra tidligere år?

– At kontinuerlig trening og samkjøring er et must, sier Fenstad, som også forteller at det betydde «alt» å nok en gang ta gullet hjem til Trondheim.

– Det viser at vi har gjort de rette tingene.

– Ser vi dere kjempe om gullet igjen neste år?

– JA, avslutter han.