Poseplanen for Trondheim-Oslo

Nytt av året er at du kan sende en liten klespose med skift til inntil tre matstasjoner, dvs Oppdal, Kvam og Hamar.

Her er planen for frakt av klesposer for Trondheim-Oslo.

Posefrakten er et tillegg til den vanlige bagasjefrakten. Bagasje som skal til Oslo legger du som vanlig, i en av lastebilene våre i Trondheim før start. Så blir den kjørt til Oslo. Frakten av poser er litt mer komplisert. 

Det er innlevering av bagasje i lastebilene i Munkegata i Trondheim fra kl. 20-22 fredag kveld. Bagasje som skal sendes til Oslo kan også innleveres før start.

Innlevering av poser til posefrakten foregår til samme tid og sted, dvs fra kl. 20-22 fredag kveld i Munkegata i Trondheim.

Dette er første året vi har et opplegg for posefrakt i Styrkeprøven. Vi gjør dette for å gi deg bedre service siden ingen lenger kan ha med seg en følgebil. Det vil trolig være noe innkjøringsproblem siden det er første gang vi gjør dette. Vi håper også at alle vil vise forståelse for at dette opplegget også er helt nytt for det frivillige mannskapet på matstasjonen. 

Posefrakten beskrevet her gjelder for alle som ikke er i lagstarten. Lagstarten er kun de ni første startgruppene.

Opplegget

Opplegget er at du kan levere inntil 3 poser før start i Trondheim. Vi frakter disse til matstasjonene på hhv Oppdal, Kvam eller Hamar, hvor du skal få posen din. Når du har «brukt» posen så frakter vi den til mål hvor du får den tilbake sammen med bagasjen din. 

«Ubrukte» poser vil bli liggende på matstasjonen og fraktet inn med den siste posebilen som drar fra den matstasjonen. Dvs det kan ta lang tid før du får posen din i Oslo hvis du ikke legger den i plastsekken for brukte poser på matstasjonen.

Posene

Posen bør være vanntett. Den må merkes med startnummer (god synlig), navn og mobilnummer så vi kan finne ut hvem som eier den hvis merkingen blir borte. Vi anbefaler også alle å legge en lapp oppi posen med navn og mobilnummer som en ekstra sikring. Vi kan ikke ta ansvar for at ikke noe blir borte underveis. For å sikre at ikke noe kan falle ut anbefaler vi å bruke pakkeposer/drybags som disse: 

https://www.biltema.no/fritid/reise/ryggsekker/vanntett-pakkepose-2000034198

https://oslosportslager.no/fold-drybag-bs-xs-vanntett-pose-3l-6985.aspx

https://bikeshop.no/exped/nyexped1002/exped-fold-bs-drybag-10-000-mm-vannsøyle-70-d-nylon

https://www.xxl.no/silva-dry-bag-r-pet-3l-torrsekk-gra/p/1172067_1_style

Posene kan veie maksimalt 1,5 kg. Det er begrenset med plass så vi kan ikke frakte annen bagasje eller større bagger med posefrakten. Dette opplegget er for poser som kan pakkes smått. Vi håper alle kan bidra til at posefrakten blir overkommelig med å ikke ta med seg for mye i posene.

Posen må merkes med startnummeret ditt. Du får en lapp eller tag du kan feste på posen med en liten strips når du henter startnummeret ditt i Trondheim. Bruk tusj med rett farge til å skrive startnummer på taggen for å minimaliserer antallet poser som skulle til Kvam som ender på Oppdal etc.

Posefrakten

Du kan altså sende en pose til hver av matstasjonene på Oppdal, Kvam og Hamar. Vi har valgt Oppdal siden mange vil ønske å ha på seg mer klær før man skal over fjellet. Du kan få av deg noe tøy på Kvam eller bytte til tørre klær og mange vil ønske å ha på seg en varmere jakke eller ta av seg solbrillene før de skal sykle siste strekket fra Hamar inn til Oslo.

Pose til Oppdal skal ha rød fargekode

Pose til Kvam skal ha blå fargekode

Pose til Hamar skal ha grønn fargekode

Posene til hver startgruppe og hver matstasjon legges i hver sin store klare plastsekk før start. Det er en sekk pr startgruppe pr matstasjon. Plastsekkene er merket med matstasjon og startgruppe.

Det er viktig att posene kommer i riktige sekker. Vi ønsker at posen din skal ligge klar når du kommer til matstasjonen, eller i det minste at det skal være lett å finne den. Ligger den i feil sekk så vil tar det lengre tid. Og det fungere ikke hvis en pose som skal til Oppdal legges i en sekk som skal til Kvam el.l.

Når du har brukt posen må den ikke legges tilbake i samme sekk, men legges sammen med de andre «brukte» posene så den blir fraktet til Oslo. Legges den tilbake i samme sekk så vet ikke vi at den er «brukt» og da blir den ikke fraktet til Oslo før siste rytter har passert og matstasjonen stenger.

Hva du kan ha i posene

Her er eksempel på hva du kan trenge. Dette avhenger av været så sjekk værmeldingen før du pakker posene dine.

Oppdal – vindtett jakke eller regnjakke, ekstra trøye hvis det er kaldt, ekstra løse armer eller bein.

Kvam – tørr trøye, sokker, hansker, en ekstra slange og en ekstra luftpatron

Hamar – varm jakke, varmere hansker, en ekstra slange og en ekstra luftpatron samt tomt brille-euti så du kan legge igjen solbrillene dine uten at de knuses

Du kan selvsagt også legg inn en muslibar eller to og noe gel i posen din, men ikke bruk posene til å frakte drikke. Drikke er tungt og lekker det så kan posene til alle de andre startgruppen din bli klissete. Det vil neppe de som eier posene like (og ikke vi heller).

Du kan sjekke været her:

Over fjellet: https://www.yr.no/nb/værvarsel/graf/5-9310/Norge/Innlandet/Dovre/Hjerkinn

Gudbrandsdalen: https://www.yr.no/nb/værvarsel/graf/1-539599/Norge/Innlandet/Øyer/Tretten

Inn til Oslo: https://www.yr.no/nb/værvarsel/graf/1-87761/Norge/Viken/Ullensaker/Jessheim