Posefrakt i Trondheim – Oslo

Posefrakten er et tillegg til den vanlige bagasjefrakten. Bagasje som skal til Oslo legger du som vanlig, i lastebilen vår i Trondheim før start. Så blir den kjørt til Oslo. Frakten av poser er litt mer komplisert.
Det er innlevering av bagasje i lastebilene i Munkegata i Trondheim fra kl. 20-22 fredag kveld. Bagasje som skal sendes til Oslo kan også innleveres før start.
Innlevering av poser til posefrakten foregår til samme tid og sted, dvs fra kl. 20-22 fredag kveld i Munkegata i Trondheim. Poser må leveres om kvelden siden posene fraktes fra Trondheim før første start.


Opplegget
Du kan levere inntil 3 poser før start i Trondheim. Vi frakter disse til matstasjonene på hhv Oppdal, Kvam eller Hamar, hvor du kan få tilgang til posen din. Når du har «brukt» posen så frakter vi den til mål hvor du får den tilbake sammen med bagasjen din.
Du må selv sørge for at posene legges på rett stativ i Trondheim, slik at de som skal til Oppdal legges på et stativ som skal til Oppdal, og tilsvarende for Kvam og Hamar.

Posene
Bør være vanntett. De må merkes med startnummer, navn og mobilnummer. Du bør også legge en ekstra lapp oppi posen med navn og mobilnummer så vi kan finne ut hvem som eier den hvis merkingen blir borte. Vi kan dessverre ikke ta ansvar for at ikke noe blir borte underveis.
For å sikre at ikke noe kan falle ut anbefaler vi å bruke pakkeposer/drybags som en av disse eller tilsvarende:
https://www.biltema.no/fritid/reise/ryggsekker/vanntett-pakkepose-2000034198
https://oslosportslager.no/fold-drybag-bs-xs-vanntett-pose-3l-6985.aspx
https://bikeshop.no/exped/nyexped1002/exped-fold-bs-drybag-10-000-mm-vannsøyle-70-d-nylon
https://www.xxl.no/silva-dry-bag-r-pet-3l-torrsekk-gra/p/1172067_1_style
Du kan ikke bruke en vanlige plastposer eller tilsvarende. Erfaring viser at de lett går i stykker og du risikerer å miste det du hadde i posen. Posene kan veie maksimalt 1,5 kg. Det er begrenset med plass så vi kan ikke frakte annen bagasje eller større bagger med posefrakten. Du må med andre ord pakke smått. Vi håper alle vil bidra til at posefrakten blir overkommelig med å ikke ta med seg for mye i posene.

Etter at du har «brukt» posen din
Når du har «brukt» posen må den legges sammen med de andre «brukte» posene så den blir fraktet til Oslo. Legges den tilbake på stativet så vet vi ikke vi at den er «brukt» og da blir den ikke fraktet til Oslo før siste rytter har passert og matstasjonen stenger. Nå er ikke det så viktig på Oppdal siden alle posene fra Oppdal fraktes samlet til Oslo. Men det er viktig på Kvam og veldig viktig på Hamar.

Hva du kan ha i posene
Her er eksempel på hva du kan trenge. Dette avhenger av været så sjekk værmeldingen før du pakker posene dine. Thomas Svane Jacobsen vil også skrive om dette i den neste artikkel i Masterclass.
Oppdal – mange vil ønske å ha på seg mer klær før man skal over fjellet så kanskje en vindtett jakke eller regnjakke, ekstra trøye hvis det er kaldt, ekstra løse armer eller bein.
Kvam – hvis du ønsker å bytte til tørre klær etter fjellet så kanskje tørr trøye, sokker, hansker, en ekstra slange og en ekstra luftpatron
Hamar – mange vil ønske å ha på seg en varmere jakke eller ta av seg solbrillene før de skal sykle siste strekket inn til Oslo så kanskje varm jakke, varmere hansker, en ekstra slange og en ekstra luftpatron samt tomt brilleetui så du kan legge igjen solbrillene dine uten at de knuses.
Du kan selvsagt også legge en muslibar eller to og noe gel i posen din, men ikke bruk posene til å frakte drikke. Drikke er tungt, og det kan bli masse kliss både for deg og andre.