Oskar Westerlin deltar i Styrkeprøven: – Lyst til å teste meg selv

Oskar Westerlin er en norsk influenser, tiktoker og podkastprogramleder. Den siste tiden har han også hatt stor suksess med sjokoladebollen «Oskars Trippel Sjoko». Men samtidig som han har jobbet med lansering og markedsføring av den, har han også trent dedikert mot sitt første store sykkelritt – nemlig Styrkeprøven 2023.

I HARDTRENING: Oskar Westerlin skal sykle Trondheim-Oslo i juni. Foto: Max Social

Fersk syklist

Dette er ikke første gang 24-åringen har satt seg hårete mål. Fra før har han løpt både maraton og ultramaraton. Sykling derimot, har han ikke like lang erfaring fra.

– Jeg har alltid vært litt interessert i sykling, men jeg har ikke tatt meg tid og råd til å kjøpe sykkel, sier den spreke influenseren, og legger til:

– Jeg begynte vel å sykle for første gang ordentlig i 2022, så jeg er ganske fersk sånn sett.

Nå er han altså klar for sitt første store sykkelritt. Det måtte en runde med research til for å finne ut av hvilket ritt han ville utfordre seg selv i.

– Jeg hadde lyst til å teste meg selv, og landet på at Styrkeprøven var blant de tøffeste rittene.

OPPDATERER FØLGERNE: Oskar Westerlin la ut et Twitter-innlegg etter den første turen på den nye karbonsykkelen sin for to år siden. Foto: Privat

Vil under 20 timer

Westerlin forteller at han skal sykle alene under det 540 kilometer lange rittet i juni.

Hvilke forventninger har du?

– Jeg tror det blir jævlig tungt, men også veldig givende. Jeg er spent på hvordan kroppen holder seg etter så mange timer på sykkelen.

Målet er allerede satt. 24-åringen fra Porsgrunn ønsker å fullføre Trondheim-Oslo på under 20 timer. For å klare det, har han fått et opplegg fra sin personlige trener André Bratli.

– Det programmet følger jeg slavisk, sier Westerlin, og fortsetter:

– Akkurat nå sykler jeg 6-8 timer i uka, pluss to løpeturer og noe styrke.

Opplevelsen av verdens lengste og eldste turritt tror han kommer til å bli helt spesiell.

– Jeg gleder meg til å se hvordan jeg takler utfordringen. I tillegg gleder jeg meg til å se all den vakre naturen Norge har å by på, avslutter han.