Rittmanual

Forord

Kjære deltaker

Oslo 27.april 2022

Hjertelig velkommen til den 54. utgaven av Styrkeprøven, Norges eldste og største sykkelritt på landeveien.

Det er med stor glede og stolthet at vi i 2022 kan ønske ryttere fra en rekke nasjoner velkommen tilbake til rittet etter to år med avlysning grunnet Covid-19.

I Trondheim er det igjen mangeårig leder av Styrkeprøven, Ingar Wilhelmsen, som har speakertjenesten. Ingar kjenner de fleste rytterne i Styrkeprøven som har vært med en stund. Styrkeprøven-Veteran Tore Elvedal arbeider igjen med Ingar og har kontroll på alt annet som foregår i Trondheim.

Kvam, i Nord-Fron kommune, representerer halve Styrkeprøven og representanter fra Kvam IL tar vare på våre ryttere her. Vi takker Furusjøen Rundt-rittet og Kvam Idrettslag for arbeidet bak «Halv-Styrkeprøven».

Lillehammer – Oslo, den mest populære distansen i Styrkeprøven og ryttere starter ved Swix-bygget lørdag 18. juni.

I 2022 starter vi ikke lenger i Gjøvik, men er igjen flyttet traseen til østsiden av Mjøsa, og starten går fra Vikingeskipet på Hamar.

På Eidsvoll er det går starten fra Lethohallen.

Noen punkter å merke seg med hensyn til reglement:

 • Alle rytterne er pålagt å følge trafikkreglene (Forskrift om kjørende og gående trafikk) samt alle anvisninger fra Politiet og arrangør.
 • Brudd på trafikkreglene vil kunne føre til diskvalifikasjon fra arrangementet samt påtale fra Politiet.
 • Styrkeprøven er et turritt som arrangeres på veg som er åpen for annen trafikk. Vi ber våre deltagere om å utvise årvåkenhet og varsomhet. Det er langt bedre å sykle defensivt enn så stå på retten sin.
 • Husk å følge vikepliktsreglene. Er du i tvil – sette ned farten og stans om nødvendig.
 • NB! Det er ikke tillatt med følgebil i vårt arrangement. Kjøretøy som av politi eller arrangør blir definert som følgebil risikerer å bli vist bort fra traseen. Syklister som av politi eller arrangør blir definert som mottager av støtte fra følgebil blir diskvalifisert.
 • Styrkeprøven AS henstiller sine deltagere til å benytte våre matstasjoner.

Vi gleder oss til å se dere i målområdet på Vallhall Arena i Oslo!

Styrkeprøven AS v/styret
ansatte og frivillige

Utdeling av startnummer

Trondheim – Oslo

Startnummer kan hentes hos:

Scandic Nidelven
Fredag 17/06 kl.: 18:00 – 22:00
Kart: https://goo.gl/maps/Dww6ouQ4dFo

Ved start i Munkegata vis á vis Tinghuset (Munkegata 13, 7013 Trondheim) lørdag 18/06 fra kl.: 03:00
Kart: https://goo.gl/maps/qqmt5Yiz1HT2

Kvam – Oslo

Startnummer kan hentes hos:

Kiwi Kvam, 2642 Kvam
Fredag 17/06 kl.: 18:00 – 20:00
Kart: https://goo.gl/maps/2GoUWbKJfL42

Vertshuset Sinclair, Gudbrandsdalsvegen 1452, 2642 Kvam
Lørdag 18/06 kl.: 07:00 – 08:00
Kart: https://goo.gl/maps/XKZCfqAVLuA2

Lillehammer – Oslo

SWIX bygget Blåswixvegen 5, 2624 Lillehammer
Fredag 17/06 kl.: 16:00 – 21:00
Lørdag 18/06 kl.: 05:30 – 09:30
Kart: https://goo.gl/maps/BvcwkESrZdXXcsuo7

Hamar – Oslo

Vikingeskipet
Lørdag 18/06 kl.: 08:30 – 11:30
Kart: https://goo.gl/maps/kZcLfkf35w72

Eidsvoll – Oslo

Lethohallen, Kolonivegen 43, 2072 Dal.

Lørdag 18/06 kl.: 09:00 – 12:30
Kart: https://goo.gl/maps/hFqD5XQvZyF2

Startnummer

Start Trondheim
Start Kvam
Start Lillehammer
Start Gjøvik
Start Eidsvoll
Start Women Velo
Start VIP

Startnumrene festes rundt setepinnen. Det er viktig at de ikke festes før transport av sykkelen, men settes på når man har ankommet start.

Nummer til hjelm

Ryggnummer

Bagasjenummer

Transport

All transport går fra Oslo Sentralbanestasjon, Trelastgata (spor 19). Kart – https://goo.gl/maps/2heRRcfNFnH2

Tog

Trondheim

 • Torsdag 16/06 kl.: 08:02 – ankomst torsdag kl.: 14:31
 • Fredag 17/06 kl.: 08:02 – ankomst fredag kl.: 14:31

Kvam

 • Fredag 17/06 kl.: 08:02 – ankomst fredag kl.: 14:31

Buss

Lillehammer

 • Fredag 17/06 kl.: 16:00 – ankomst fredag kl.: 18:30. Stopper ved Håkons hall
 • Lørdag 18/06 kl.: 05:00 – ankomst lørdag kl.: 07:30. Stopper ved Swixbygget

Hamar

 • Lørdag 18/06 kl.: 07:00 – ankomst lørdag kl.: 09:00

Eidsvoll

 • Lørdag 22/06 kl.: 09:00 – ankomst lørdag kl.: 10:00

Utlevering

Alle sykler til Trondheim, Kvam og Lillehammer kan leveres inn fra én time før avgang. Sykler til Gjøvik og Eidsvoll kan leveres inn fra 30 min før avgang.

Syklene utleveres på følgende steder:

Trondheim
Scandic Nidelven Hotell. Fra kl.: 17:00
Det er viktig at de som kommer med toget henter sykkelen sin med en gang slik at lastebilene kan nyttes til andre oppgaver. Om du mot formodning ikke skulle få sykkelen din, så ta kontakt med sekretariatet.

Kvam
Vertshuset Sinclair. Fra ca kl.: 12:00.

Lillehammer
Fredag 17/06: Håkons hall. Fra ca kl.: 19:00
Lørdag 18/06: Swixbygget. Fra ca kl.: 08:00

Hamar – Vikingeskipet
Fra kl.: 09:00

Eidsvoll
Lethohallen. Fra kl 10

Styrkeprøven AS stiller med pakkere og bobleplast som pakker inn syklene og setter de på lastebiler. Om man ønsker å levere sykkelen i egen emballasje eller sykkelkoffert er dette også mulig.
Vi gjør oppmerksom på at all transport er billettløst. De som har bestilt transport til seg og sykkelen står på våre lister. For de som reiser med toget har vi personell på perrongen som anviser plasser. Sjekk infotavle på Oslo S for spor.

Ankomst Oslo S med bil
Med bil kjører man til av- og påstigningsområde med innkjøring ved siden av Thon Hotel Opera med innkjøring fra Dronning Eufemias gate. Kart: https://goo.gl/maps/sbTrxeoKpeT2

Ankomst Oslo S med T-bane
Stoppestedet heter Jernbanetorget. Herfra må man gå ned rulletrappen ved Byporten og mot Oslo City. Alle 5 linjer stopper på denne stasjonen, noe som gir 24 avganger i timen til/fra.
www.ruter.no

Ankomst Oslo S med Buss
Bussterminalen ligger i Galleri Oslo. Benytt inngang nord (v/Byporten mot Oslo City og Galleri Oslo). Gå over broen og inn i Galleriet. Bussterminalen ligger i enden av Galleri Oslo.
www.ruter.no

Ankomst Oslo S med Flytoget
Flytoget til/fra Gardermoen har avgang minst hvert 20. minutt. Flytoget går fra/til spor 14 og 15. Billetter til Flytoget kjøpes i Flytogterminalen.
www.flytoget.no

Ankomst Oslo S med Trikk
Jernbanetorget trikkestopp. Benytt utgang nord ved Byporten mot Oslo City. Kan også gå gjennom Byporten. Trikkeholdeplassen er mellom Byporten og Oslo S.
www.ruter.no

Ankomst Oslo S med Taxi
Det er taxiholdeplass utenfor flytogterminalen mot sjøsiden (øvre drosjetorg) og ved nedgangen til T-banen mot Byporten.

Ankomst Trondheim

Når du ankommer Trondheim er det mange som benytter seg av overnattingstilbudet hos Scandic Nidelven. Adressen hit er Havnegata 1-4, 7010 Trondheim. Link til kart: https://goo.gl/maps/XBJMGC4cbfq

De siste forberedelsene skal gjøres før start og utstyret skal sjekkes en siste gang. En god start på dagen er også avgjørende. Da er det godt å vite at hotellets frokost har vunnet priser som Norges beste.

På hotellet vil du også kunne få hjelp til alle tekniske utfordringer fra Hank Sport. De bidrar med alt både på hotellet og ved start. I tillegg vil det være et tilbud på bekledning fra Bioracer. Med andre ord vil du få hjelp til at alt er i orden før du sykler.

Utstyr

Før du befinner deg på startstreken er det godt å være så godt forberedt som mulig. Jevnlig trening gjennom hele året er en ting. Men medbringe korrekt utstyr som er sjekket og i orden er også en vesentlig del av turen. Husk å sjekke sykkelen godt både før avreise og ved ankomst for å sikre deg at gir, bremser og annet utstyr er i forskriftsmessig stand. I Trondheim vil du kunne ta kontakt med Hank Sport ved Bjørn Vindvik på servicenummer 909 45 511 om noe skulle være galt. De vil kunne hjelpe deg med enkle reparasjoner og supplering av utstyr til sykkelen.

Husk også at det er påbudt med bruk av hjelm til enhver tid under hele konkurransen. NB: Sykkel som brukes i mørket eller i usiktbart vær på alminnelig beferdet veg eller område, skal foran ha lykt som gir gult eller hvitt lys og/eller flerfunksjonslykt som kan gi blinkende eller fast hvitt lys. Bak skal sykkel ha lykt som gir rødt lys og/eller lykt som gir blinkende rødt lys. Lyktene skal kunne sees tydelig i en avstand på 300 m. Lykter som gir blinkende lys skal blinke med minst 120 blink pr. minutt. Lyktene skal være festet til sykkelen.

Norge er et land med mye vær. Husk å pakke for flere typer værforhold. Du kan enkelt holde deg oppdatert på været via Rittvær. Om du skulle komme på start og mangle enkelte plagg vil vår samarbeidspartner på klær, Bioracer, ha et enkelt utsalg i Trondheim.

Under rittet

Start i Trondheim

Stemningen på start i Trondheim er fylt av spenning, nervøsitet, forventninger og mot. Starten foregår i Munkegata og ut til Prinsens gate. Det vil også være toaletter i tilknytning til start.

Start i Kvam

Stemningen ved start på Kvam er fylt av spenning, nervøsitet, forventninger og mot. Starten foregår ved Kiwi Kvam og følger Gudbrandsdalsvegen sørover.

Start på Lillehammer

Fra starten ved Swixbygget kjøres det med master frem til tidtakermatte ved Jørstadmoen. Derfra følges traseen til Oslo. Det vil også være toaletter i tilknytning til start.

Start på Hamar

Starten går ved Vikingeskipet..

Start på Eidsvoll

Start på Eidsvoll går fra Lethohallen. Det vil også være toaletter i tilknytning til start.

Transport av bagasje

Når du kommer til start vil du kunne levere fra dag bagasje som du kan hente i Valhall. Denne leveres på merkede biler som står plassert ved start. Du vil ha anledning til å levere inntil fire kolli. Dette kan være alt fra små sekker til sykkelkofferter. Vi kan dessverre ikke akseptere bæreposer som kolli.

Tidtaking

Tiden beregnes ut fra tidtakningspunkter ved startsteder/etter masterdistanser og til man kommer ut av tunellen ved Økern. NB: Det er viktig og å merke seg er at man må krysse det obligatoriske passeringspunktet som er inne i Valhall for å få tiden godkjent.

Hele veien fra Trondheim til Oslo kan man følges i realtid. For å få til dette må man ha lastet ned appen Ultimate Sport Services Live i enten App Store eller Google Play og appen må være på.

Om man ikke har appen vil systemet allikevel estimere en posisjon.

Trasé og løypeforhold

Søppel rytterne ønsker å kvitte seg med, kastes enten i søppeldunker på matstasjoner eller i søppeldunker etter ankomst i Valhall. Det er ikke tillatt å kaste søppel langs løypa.

Endring i løypetrasé i 2022 i forhold til 2019

NY TRASÉ UT AV TRONDHEIM:
Etter utbygging av E6 i Trondheim, og arbeider ved Sluppen før Heimdal er vi i 2022 henvist til å legge om traseen slik at rytterne ikke kommer inn på E6 før Ler.

Matstasjoner

Åpningstider

De ulike servicestedene langs løypen vil være bemannet under rittet og samtlige åpne- og lukketider finnes i tabellen nedenunder.

VIKTIG! Sanitet/førstehjelpstasjoner og matstasjoner kan ha ulike bemanningstider

Løypen stenger samtidig som sanitet- og førstehjelpsbemanningen går av vakt.

24-timer i døgnet på tlf.: 99 33 97 50

Ved ulykker med personskade ring 113.

StasjonDatoÅpenDatoStengt
Soknedal17/623:3022/608:00
Oppdalsporten 18/602:0018/611:30
Dombås18/604:3018/614:00
Kvam18/607:0018/617:00
Kvitfjelltunet18/609:0018/618:30
Brøttum18/605:1518/620:45
Hamar18/606:1518/623:30
Stensby sykehus18/607:0019/601:00
Kløfta18/607:4519/603:15
Vallhall Arena18/608:3019/606:00
Sanitet

NB! Lukketider til sanitet er og lukketider for løypa

StasjonDatoÅpenDatoStengt
Soknedal17/623:3018/608:00
Oppdalsporten 17/602:0018/609:30
Dombås18/604:3018/612:00
Kvam18/607:0018/615:00
Kvitfjelltunet18/609:0018/616:30
Brøttum18/608:0018/619:45
Hamar18/609:0018/622:30
Stensby sykehus18/610:0019/601:00
Kløfta18/611:0019/603:15
Vallhall Arena18/608:3019/610:00
Matstasjoner

Meny – Menu (På alle stasjoner)

 • Varme 5 supper
 • Energidrikk
 • Vakumpakkede sandwicher
 • Saft
 • Kaffe
 • Bananer 6
 • Glutenfritt brød med ost og skinke pålegg på alle matstasjoner.

3 Oppdalsporten (Venstre side av veien)
4 Skogtun (Høyre side av veien)
5 Ikke Soknedal
6 Vennligst noter bananene kommer ferdig modnet. Kjøleprosessen stanser modningen og fargekvaliteten på skallet reduseres. Kvaliteten på bananen er allikevel førsteklasses


Soknedal


Karbonade m/gulost,
Egg og Tomat,
Brunost m/syltetøy
Dombås

Focaccia med skinke,
Ost & Skinke,
Ost
Kvam


Pølsefest med Leiv Vidar,
Egg & Tomat Sandwich,
Brunost med syltetøy,
Coca-Cola Classic
Kvitfjelltunet
Burrito Kylling,
Egg & Tomat Sandwich,
Ost & Skinke,
Brunost med syltetøy,
Ost
Brøttum


Focaccia med skinke,
Karbonade med gulost, Egg, Leverpostei,
Ost & Skinke,
Brunost med syltetøy,
Ost
Hamar


Egg & Tomat Sandwich,
Burrito Kylling,
Ost & Skinke,
Brunost med syltetøy,
Ost
Stensby sykehus
MG Wrap Kylling,
Egg & Tomat Sandwich,
Ost & Skinke,
Brunost med syltetøy,
Ost
Kløfta
Burrito Kylling,
Egg & Tomat Sandwich,
Ost & Skinke,
Brunost med syltetøy,
Ost,
Coca Cola
Valhall Arena (Finisher Area)

Gratis pizza fra Orkla

Til salgs:
Pølser fra Leiv Vidar

Det tas forbehold om endringer i tilbud på de forskjellige matstasjonene.

Teknisk support

Dersom du skulle ha behov for bistand kan du ringe vårt servicenummer som du finner på startnummeret. Vi anbefaler deg å lagre dette nummeret på telefonen din i forkant.Dette nummeret besvares 24/7. De som svarer denne telefonen vet til enhver tid hvor nærmeste servicebil befinner seg. I tillegg bistår de med at bilene finner deg. Disse bilene vil kun ha mulighet til å bistå med begrenset service (ekstra slanger, enkelt verktøy etc.).

Ved brutt ritt

Dersom du bryter rittet og trenger bistand til nærmeste offentlige transport ringer du samme servicenummer. Vi vil da kunne sende nærmeste bil til å hjelpe deg.

Målområde – Vallhall

Målområdet i Styrkeprøven er Vallhall Arena, Dronning Margretes Vei 11, 0663 Oslo. I målområdet vil man finne alt man trenger når man har syklet Styrkeprøven, bl.a. vil man bli servert et godt varmt måltid (gratis) ved ankomst i tillegg til restitusjonsprodukter fra sponsorer:

 • Bagasjeutlevering
 • Medaljehenting
 • Sykkelparkering
 • Soveområdet
 • Utstillingsområde med salgsstand bl.a. fra Bioracer sykkelbekledning.
 • WC og garderobe med dusjmuligheter
 • Område med madrasser og tepper

I tillegg vil det inne i hallen være plassert et rittkontor hvor man vil kunne få hjelp til å bestille taxi, hente årsmedaljer/diplom og andre ting du måtte lure på.

Ved ankomst i hallen vil du først motta din medalje. Deretter vil man kunne bevege seg videre for å motta pizza og vann. Etter dette er det satt opp en fotovegg slik at man kan ta noen pene bilder. Benytt gjerne #styrkeprøven ved publisering i sosiale medier.

Det vil bli mulighet for å kjøpe

 • Pølser fra Leiv Vidar
 • Kaffe
 • Mineralvann
 • Øl

Resultatservice

For resultater, benytt appen til USS.

Henting og hjemtransport av deltakere

Parkering for deltakere/støtteapparat i målområdet skjer på Valle Hovin Stadion, med innkjøring fra Grenseveien via Innspurten.

De som kommer E6 nordfra svinger av på avkjørselen til Helsfyr (Grensesvingen) og tar til venstre i lyskrysset i Grenseveien. Følger denne ca. 200 meter til Innspurten og tar av til høyre i neste lyskryss. Derfra er det merket/vakter inn til parkeringen.

De som kommer E6 sydfra tar av mot Helsfyr (Østensjøveien) og tar til venstre i lyskrysset inn på Grenseveien. Følger Grenseveien fram til Innspurten tar av til høyre (andre lyskryss etter at man er kommet inn på Grenseveien).

De som kommer Grenseveien fra vest, tar til venstre inn i Innspurten og følger skilt til parkering.

Det vil ikke være anledning til å kjøre helt opp til hallen. Dette gjeler også for de som skal hentes av busser. For busser er det eget hentepunkt rett sør for Valle Hovin.

Vi henstiller alle deltakere og andre til å ikke etterlate seg søppel på hverken parkeringsplassen eller andre steder. Det vil være utplassert flere søppelkasser som vi henstiller alle til å benytte seg av.

Om man skal benytte seg av offentlig transport etter arrangementet kan man enkelt ta seg til Fyrstikktorget hvor man finner T-bane og buss. Det er også mulighet til å bestille taxi med hentepunkt på samme sted som bussene.

For de som har bestilt overnatting på Scandic Helsfyr kan man benytte følgende trasé:

Telefonliste

Eirik Thorgersen / Teknisk leder 906 67 191
Pål W. Wøien / Sportslig leder 924 44 722

Løypevakter

Teknisk service

Telefonnummer finnes på startnummeret

Sanitet

Soknedal, Soknedal RKH 994 19 445
Oppdal, Oppdal RKH 990 22 694
Dombås, Dombås RKH 976 99 024
Kvam, Nord-Fron RKH 958 66 770
Kvitfjelltunet, Fåvang RKH 975 89 978
Biri, Redalen RKH 916 03 600
Kløfta, Ullensaker RKH 954 39 933
Vallhall Arena, Lunner RKH 915 10 934

Matstasjoner

Soknedal / Solveig Dromnes Solberg 901 80 862‬
Oppdalsporten / Veslemøy Høivik 993 46 809
Skogtun Grendahus / Tove Havdal 951 54 206
Dombås / Ole Fredrik Hauge 997 03 738
Kvam / Rolf Randen 481 29 436
Kvitfjelltunet / Jan Dalseghagen 975 89 978
Biri / Redalen RKH 916 03 600
Kløfta / Thomas Jansen 414 15 199

Sekretariat / start

Trondheim sekretariat

Tore Elvedal 402 37 546

Trondheim start
Ingar Wilhelmsen 900 94 743

Kvam
Anette Lunde 909 49 647

Lillehammer sekretariat

Lillehammer start
Pål Wiik-Wøien 924 44 722

Gjøvik
Tom Gulberg 959 98 386

Eidsvoll sekretariat
Bjørn Erik Nyrud 992 72 702
Eidsvoll start
Tor Myrseth 934 07 434

Vallhall

Eirik Thorgersen 906 67 191