Oslo – Lærdal

Tradisjonsrike Oslo – Lærdal arrangeres i 2021 for 18. gang. I år med spennende endringer i løypa. Vi håper på å kunne kjøre Oslo – Lærdal 21. august. Det vil selvsagt bli satt et tak på antall deltakere og det vil også måtte gjøres tilpasninger når det gjelder smitteverntiltak.

Styrkeprøven AS gjenåpnet i forfjor klassikeren Oslo – Lærdal. Gjenåpningen vekket mange minner hos mange og skapte nye hos andre. Nå ønsker vi på nytt å invitere til en fantastisk sykkelopplevelse fra Oslo til Lærdal. Løypa har fått noen oppgraderinger.

17

Arrangert 17 ganger tidligere. Dette er en av de mest kjente distansene vi har og som har et svært godt renommé i sykkelnorge

15,5

Rittet må gjennomføres innen en maksimaltid på 15,5 timer

3

Det finnes tre distanser det er mulig å sette norsk rekord på. En av de er Lærdal – Oslo.

Totalt skal det tilbakelegges 365 km og med 3122 tilhørende høydemeter

Begrenset antall plasser (200)

Rittet er en høstklassiker som går i august/september hvert år. Se Adelskalenderen for rittet.

Rittet vil ha en begrensning på 200 deltakere.

Starten gjennomføres med en fellesstart. Det kjøres masterstart fra Gamle Lommedalsvei 99 (klubbhuset til BOC) til rytterne kommer ut på E16 ved Skui.

Oslo - Lærdal

Løype

At vi skal fra Oslo til Lærdal er åpenbart. Vi ønsker å gjøre dette på en så sikker og samtidig så flott måte som mulig. Her vil man kunne ta del i en spektakulær løype som gir deg alt fra by impulser i hovedstaden til vakre Lærdal. Løypa er sjeldent innom trafikkert hovedvei. Vi har lagt stor vekt på å finne en løype som kan ta oss vekk fra E16 og i stedet viser oss hva norsk vegfauna har å by på. Ruten går gjennom svingete småveier med kupert terreng, eldre parallellveier hvor trærne henger over veien og bekkene klukker ved siden av.

Totalt har 2021 utgaven 365 km å friste med.

Høydeprofil

Høydeprofil Oslo - Lærdal

Løypekart

Overnatting

Før rittet vil det enkleste for de fleste som ønsker overnatting være å overnatte på Bogstad Camping. Booking av overnatting gjøres direkte hos Bogstad Camping via dere nettsider.

Til overnatting etter rittet anbefaler vi Lærdal Ferie- og Fritidspark. Booking av overnatting gjøres direkte via deres nettsider.

Transport

Det er satt opp to busser som hver tar 25 personer.

  • Oslo – lørdag 21.08 kl 19:00
  • Oslo – lørdag 21.08 kl 21:00

Avgang vil være fra Lærdal Torg med adresse Øyraplassen 2, 6887 Lærdal.

Bussen stopper ved Bogstad i Oslo.

Adelskalender / Resultater

Turritt.com har samlet resultatene fra de tidligere utgavene av Oslo – Lærdal og dermed generert en adelskalender. Gå til adelskalenderen.

Rittreglement

Last ned (sist oppdatert 3. juli 2020)

Rittmanual

Rittmanualen blir tilgjengelig før selve rittet.

Påmeldingsvilkår

Last ned (sist oppdatert 3. juli 2020)