Oslo – Lærdal

Styrkeprøven AS gjenåpnet i 2018 klassikeren Oslo – Lærdal. Gjenåpningen vekket mange minner hos mange og skapte nye hos andre. Nå inviterer vi til en fantastisk sykkelopplevelse fra Oslo til Lærdal. Løypa har fått noen oppgraderinger.

18

Arrangert 18 ganger tidligere. Dette er en av de mest kjente distansene vi har og som har et svært godt renommé i sykkelnorge

15,5

Rittet må gjennomføres innen en maksimaltid på 15,5 timer

Totalt skal det tilbakelegges 340 km og med ca 3000 tilhørende høydemeter

Begrenset antall plasser

Rittet er en høstklassiker som går i august/september hvert år. Se Adelskalenderen.

Starten gjennomføres med en fellesstart. Det kjøres masterstart fra Gamle Lommedalsvei 99 (klubbhuset til BOC) til rytterne kommer ut på E16 ved Skui.

Løype

At vi skal fra Oslo til Lærdal er åpenbart. Vi ønsker å gjøre dette på en så sikker og samtidig så flott måte som mulig. Her vil man kunne ta del i en spektakulær løype som gir deg alt fra by impulser i hovedstaden til vakre Lærdal. Løypa er sjeldent innom trafikkert hovedvei. Vi har lagt stor vekt på å finne en løype som kan ta oss vekk fra E16 og i stedet viser oss hva norsk vegfauna har å by på. Ruten går gjennom svingete småveier med kupert terreng, eldre parallellveier hvor trærne henger over veien og bekkene klukker ved siden av.

Totalt har 2022-utgaven 340 km å friste med.

Høydeprofil

Løypekart

Overnatting

Til overnatting etter rittet anbefaler vi Lærdal Ferie- og Fritidspark. Booking av overnatting gjøres direkte via deres nettsider. For de som trenger overnatting i Oslo før start: www.thonhotels.no/event/styrkeproven/

Transport

Det er satt opp to busser fra Lærdal tilbake til startområdet.

  • Oslo – lørdag 20.08 kl 19:00 – 50 plasser
  • Oslo – lørdag 20.08 kl 21:00 – 15 plasser (minibuss)

Avgang vil være fra Lærdal Torg med adresse Øyraplassen 2, 6887 Lærdal.

Bussen stopper ved startområdet til BOC.

Adelskalender / Resultater

Turritt.com har samlet resultatene fra de tidligere utgavene av Oslo – Lærdal og dermed generert en adelskalender. Gå til adelskalenderen.

Rittreglement

Rittreglementet blir tilgjengelig før selve rittet.

Rittmanual

Rittmanualen blir tilgjengelig før selve rittet.

Påmeldingsvilkår

Påmeldingsvilkår for Oslo-Lærdal 2022 (sist oppdatert 3. juli 2022)