Sognefjellrittet

1. juli 2023

Sognefjellrittet

Fra Lom til Sogndal

I denne «miniutgaven» av Jotunheimen Rundt sykler du gjennom noe av det vakreste som er av norsk natur.

Infografikk

137 km

7418 m

Oppdatert løypekart kommer

Oppdatert track kommer

Oppdatert manual kommer

Priser påmelding

01/12/22 – 31/12/22: 1000,-
01/01/23 – 30/05/23: 1200,-
01/06/23 – 30/06/23: 1500,-

Om Rittet

De raskeste tar seg opp Bøverdalen, over fjellet, ut Lustrafjorden og ned fra Hafslo til Sogndal på under fire timer. Hovedtyngden av feltet brukar mellom seks og åtte timer på denne turen, og kommer til mål i Sogndal samtidig med deltagerne i Jotunheimen Rundt.

Startområdet i Lom er lagt til det romslige arealet inntil stavkirken og skolen. Her er det rikelig med plass både for bil og sykkel. På samme sted kommer rytterne fra Jotunheimen Rundt inn fra Valdresflya, til varm mat og en kortere eller lengre rast. I Lom har de gjennomført to tredjedeler av Jotunheimen Rundt.

Ut fra Lom går det to grupper ryttere, de som nett har begynt på sine 137 km og som nøyer seg med Sognefjellrittet og de som har nesten 300 km i beina på dette tidspunktet. Sammen ruller de innetter Bøverdalen, forbi Elvesæter, Krossbu, Sognefjellshytta, Fortun, Skjolden, Luster, Gaupne, Hafslo, like inn til den sjarmerende Sogndalsfjøra, der et fargerikt målområde står klart til å ta imot slitne utøvere.

Sognefjellrittet passer like godt for terrengsykkel og kan godt benyttes hvis man vil ta det som en tur. Vil du følge «pulja» så er racer å anbefale.

I fjor viste Sognefjellet seg fra sin beste side, og det ble en fantastisk opplevelse for de vel 200 deltagerne. Mange tok seg god tid ved Sognefjellshytta, norsk idrett sin mest attraktive rastestasjon, for å få i seg nystekte vafler med syltetøy og rømme. Turen derfra til neste «vaffelstasjon» på Dale skule i Luster, går av seg selv. Derfra er det kun 45 km til mål i Sogndal.

Mellomtider

Dette blir følgende mellomtider:

 • Sognefjellet
 • Oskarshaug
 • Fortun
 • Marifjøra

Informasjon

 • Start

  Rittkontor og startområde i Lom


  Rittkontor i Lom åpner kl 11.00. Du finner oss på Utgard Fleirbrukshus, ca 200 meter fra Loar skule mot Skjåk.


  Busstransport fra Sogndal kl 08.00. Det blir mulighet til å parkere bilen i Sogndal og benytte buss til startområdet i Lom da det er ingen buss til Lom etter målpassering lørdag kveld. Det går rutebuss til Lom søndag morgen kl 08.15.


  Bagasje blir transportert fra Lom til målområdet i Sogndal. Du kan og få sendt bekledning m.m. fra Lom til på matstasjonen på Sognefjellet


 • Starttider i Lom

  12:45 50 stk – de antatt raskeste med en forventet sluttid på 4.15

  13:00 pulje 2


 • Målområdet i Sogndal

  Er i sentrumsparken. Her er det lagt opp til at du skal kunne hygge deg og slappe av etter ankomst. Her er matservering (grilltallerken) og vi skal også sørge for litt underholdning med speakertjeneste. Vi har rikelig med benker og bord, eller du kan benytte deg den nye parken med sine grønne plener.


 • Bussruter

  JOTUNHEIMEN RUNDT 2022 – vil bli oppdatert for 2023


 • Eksempel 1

  Lorem ipsum


 • Eksempel 2

  Lorem ipsum