Styrkeprøven 2019

53. utgave

Hjertelig velkommen til den 53. utgaven av Styrkeprøven

Publisert:
Sist oppdatert:

Tradisjonen med verdens lengste og eldste årlige sykkelritt på landevei lever videre. Styrkeprøven favner alle som er glad i landeveissykling og vi samles til 1,5 millioner km mellom 21. og 23. juni 2019. Startstedene våre er Trondheim, Halvstyrkeprøven (Kvam), Lillehammer, Gjøvik og Eidsvoll. Vi viderefører også puljer med 6 ryttere fra Lillehammer.

Ved å flytte rittet tilbake til den tredje helgen i juni skiller vi igjen lag med Vätternrundan som går helgen før. Vi har arbeidet med endringen over tid og vi har hatt mange henvendelser fra våre syklister som har ønsket å delta på de to store skandinaviske rittene. Vi håper derfor det er mange syklister som i 2019 griper muligheten og sykler både med Vättern og med oss.

Videre gjør vi en større endring med hensyn til starttidspunktene fra Trondheim. Det er svært mange syklister som ønsker ankomst til Vallhall Arena lørdag kveld i stedet for søndag morgen. I praksis betyr dette at vi reduserer maksimaltiden fra 36 til 32 timer. Første start fra Trondheim blir fredag 21. juni klokken 1800 og siste ankomst Oslo blir 23. juni. Detaljert startoppsett finner man på distansesidene for Trondheim.

Vi oppnår med endret starttidspunkt et mer kompakt arrangement og det gir mindre slitasje på våre frivillige. Vallhall Arena vil med denne endringen gi deltagerne mer liv og glede når de kommer i mål fra vår lengste distanse.

NB! De syklister som av ulik årsak er usikre på å kjøre med et budsjett på 32 timer - ta kontakt med oss på post@styrkeproven.no.

Morten Mørk