Følgebiler i Styrkeprøven

Styrkeprøven uten følgebiler. Foto: Stian Lysberg Solum

Det er nå et absolutt forbud mot følgebiler i Styrkeprøven for samtlige deltakere, i samtlige starpuljer og på alle distanser. 

For noen år siden kom det et generelt forbud mot følgebiler i Styrkeprøven. Vi som arrangør har blitt sterkt kritisert for ikke å håndheve dette forbudet strengt nok. I år har vi derfor i samarbeid med Politi og vegmyndighetene, blitt enige om å sette inn ytterligere tiltak. Uten flere tiltak og synlige reaksjoner som følge av bruk av følgebil, så vil Styrkeprøven ikke få tillatelse til å arrangere rittet. 

Vi må også være tydelige på at det ikke er tidsstraff som konsekvens ved å bruke følgebil, men diskvalifikasjon fra rittet uten varsel.

Med følgebil mener vi i denne sammenheng alle biler som yter assistanse til rytterne. Biler som frakter mat, drikke, frontbiler, biler som frakter klær, biler som frakter utstyr, hjulbiler, biler som tar imot klær eller briller etc. De er alle følgebiler. Det spiller ingen rolle om de følger trafikken og ikke lager kø eller farlige situasjoner. De er følgebiler. 

Dette er dessverre situasjonen vi nå har. Følgebilene må helt bort slik at rittet kan få leve. 

Rittet uten følgebiler

Mat og drikke vil du få på matstasjonene. Det er heldigvis lenge siden vi serverte grønne bananer. Vi har næringsrik mat til alle og vi oppruster matstasjonene så de skal være i stand til å ta imot dere som tidligere har hatt egne matbiler. 

Vi skal også lage et opplegg for å få fraktet poser til minst to av matstasjonene så du kan få på deg tørre klær eller sende regntøy du brukte over fjellet inn til mål. Mer informasjon om dette kommer. 

Målet er å lage opplegget med matstasjoner og frakt av klesposer så bra at ingen vil savne følgebilene. 

Og for de som har tenkt at de må ha med følgebil og sliter med å finne en sjåfør og bil så er jo dette en gladmelding. Nå vil alle sykle på like vilkår og ingen følgebiler vil komme i veien for deg eller andre som ferdes mellom Trondheim og Oslo på rittdagen.