Trening i soloppgang

Magiske øyeblikk

Noen tips til potensielle magiske øyeblikk ved å sykle til jobben på vinterstid.

2015-02-08 09

Publisert:
Sist oppdatert:

Fredag 13. februar er det International Winter Bike to Work Day. Da hiver du deg vel ut på sykkelen?

Jeg har syklet til jobb på vinterstid litt sånn sporadisk tidligere år. Jeg bor veldig tett på Østmarka i Oslo, så jeg har alltid ventet på det perfekte underlaget. Kald, tørr litt skarete snø på single track, eller blåsti om du vil. Det er en klassisk løype her inne i skogen som heter Trulsen. Vet ikke bakgrunnen for navnet, men det er en kul sti å sykle på sommertid. I fjor vinter fant jeg ut at det var MYE kulere å sykle den på vinteren. For det første var det teknisk enklere. Underlaget var nedsnødd og dermed jevnere. Kunne sykle den raskere og tøffere.

Dro til uten piggdekk (kjøpte det for første gang rett før julen 2014) og det satt som et skudd. Dro ut tidlig og føyk gjennom løypa hver morgen, på vei til jobb. Utrolig bra start på dagen.

Har tenkt mye på det i høst og hadde planlagt å gjøre det samme denne vinteren. I år endte jeg opp med piggdekk (kjøpte brukt av en kompis). Flere grunner til at jeg gikk over til pigg, skal ikke komme inn på det her. Når jeg sykler til jobb nå er det gjerne kaldt og vinterlig her oppe der jeg bor og tørt og snøfritt nede i sentrum. Da er det dritt å sykle med piggdekk. Trikset nå, for å få en fin morgenøkt, er å finne nye krevende stier hver morgen. Prøve å variere ruta. Unngå biltrafikk og finne små skogsveier her og der.

Har fått noen favorittløyper som jeg trives godt i. Lite biler, dvs veldig veldig få på flere steder. Har til gode å bli tutet på eller smakt spylervæske denne vinteren. Det er magisk nå i februar. Ved å starte i 7-tiden, og bruke ca 50 minutter til jobb, får jeg en skikkelig bra treningsøkt og jeg sykler mot soloppgangen. Det er så utrolig flott og en super start på dagen. Perfekt for folk i tidsklemma, og det er mange av oss.

Sykler oftest via Østmarka og ned mot Oppsal, videre gjennom borettslag og ned til Østensjøvannet, opp Blodbakken til Manglerud og derfra skrått over mot Ryen og derfra videre over E6 og rett inn i skogen opp mot Ryen Varde. Derfra er det super sti helt opp til Ekebergsletta. Etter jeg kommer over sletta gjelder det å treffe stiene på nedsiden, og inne i skogen, ved siden av Kongsveien. Hvorfor sykle i trafikken når det er en suveren løype i skogen ved siden av? Syklet masse her i høst, både til og fra jobb. 

Hele denne løypa tar litt tid, og er en skikkelig omvei, men da får du en god start på dagen og når du skal hjem er det flatt jern hele veien og så rett i dusjen før du hiver deg over grytene og tryller frem god mat til resten av familien.

Hvis du sykler til jobb nå vil du garantert se noen fine soloppganger. Vil du dele det med oss? Last bildene dine opp på Instagram og tagg dem med #styrkeproven. Jeg la ut noen kjappe bilder der nå fra ungdom som trener skøyter på Jevnaker tidlig på morgenen. Det var magisk det også.

Bildene blir automatisk vist på en av våre undersider her: http://styrkeproven.no/sosiale-medier/instagram