Påske

Høytid for syklister

Påsken er nok den travleste høytiden for syklister der de fyller opp alle spansktalende øyer og fastland for å booste formen.

forside

Publisert:
Sist oppdatert:

Påsken er akkurat over, for de fleste, og det er tid til ettertanke. Hvor mange er det egentlig som reiser nedover til sydlige strøk for å sykle utendørs på landeveien uten å fryse, eller å få salt i kranklageret? Jeg tror det er veldig mange. Jeg har tilhørt en stor sykkelklubb i Oslo siden 2005 og jeg har hørt om flere grupper i klubben som samler seg og reiser nedover, hvert år. En gjeng i Frøy drar fast til Portugal mens de aller fleste reiser til Mallorca eller Gran Canaria. Jeg skjønner dem veldig godt for de siste fem årene har jeg selv feriert i Spania med familien og fått tatt mange turer på sykkel etter litt familiehygge på stranda. Helt perfekt, alle får.

Jeg sykler på fastlandet ca 50 km øst for Malaga i området rundt Nerja (for de som er kjent). Det er flere og flere nordiske syklister som ferierer og sykler her, det er lett å se på Strava og på de klassiske segmentene her nede. Det er mange muligheter til å sykle paddeflatt milevis langs havet og bare nyte synet og lydene og man kan selvsagt også klatre i timesvis rundt i fjellene og være ganske skjermet mot trafikk. Ikke så veldig mye folk der oppe, noe som gjør det perfekt for en syklist. Vel, de ganger jeg møter biler er det heller aldri noe problem. Kan ikke huske å ha blitt tutet på ei heller smakt på spansk spylervæske.

Vi har en fast treningsrunde som vi kaller Frigilianarunden. En ganske variert tur med mange utfordringer og ikke minst veldig røft underlag på fjellet.

lek-og-moro

Når jeg ser litt på de jeg følger på Strava ser jeg at mange er på Mallorca og sykler. Går jeg inn på mange av de vanlige segmentene og turene der nede ser jeg at trafikken er stor. Når folk deler bilder fra spise- og drikkepausene sine ser man jo at det er massevis av syklister fra mange nasjoner på de samme stedene. Det er jo utrolig artig.

Hva er ditt favorittsted for sykling i utlandet? Hva er viktig for deg på en sånn tur? Lange klatringer? Legendariske fjell? Eller reiser du til Belgia og suser rundt på brostein?

Utsikt