Motvind #denfølelsen

Piggdekk er ikke bare moro

Den følelsen - når jeg sykler hjem fra jobb, og den eneste motvinden som blåser, blåser på meg. Overgangen fra landeveissykkel med tynne dekk til terrengsykkel med grove piggdekk suger.

marianne-solnedgang

Publisert:
Sist oppdatert:

solnedgang-piggdekk

Hvor i alle dager skal jeg finne motivasjonen, når det eneste jeg ser er smekre herrerumper i vinterlycra, på kule cyclocross som spretter forbi meg og forsterker følelsen av å stå bom stille.

Vinterlykra lissom, som om det finnes. Eneste sykkelbuksen som jeg klarer å bruke nå, er nærmere lik en neopren dykkerdrakt enn en sykkelbukse. Allikevel er lårene iskalde og ja, jeg står bom stille.

Himmelen er vakker, blåskjær med innspill av gull, i hvert fall i to minutter før mørket raskt siger på, også jeg som gikk fra jobb kl 1530 for å oppleve litt dagslys. Hvor er motivasjonen for å sykle til jobb spør jeg meg igjen?

Lycrarumpene overskygges av mine tykke dekk med pigger, asfalt som er full av grus og en motvind som bare treffer meg! Sjøen er faktisk blikk stille, bare ikke der jeg sykler.

Rett før Lysaker kommer ei jente, også hun sykler forbi meg der jeg sitter og peser, men da får jeg nok et øyeblikk, og tenker, "ikke pokker!" Jeg biter tennene sammen og knuser henne opp bakkene til lokket. Dagens pulstopp garantert, men akk så deilig! Heldigvis skulle hun rett frem, og jeg tilfeldigvis til høyre mot Gamle Drammensvei.

Motbakkene fra Stabekk opp mot Bekkestua oppleves som å bestige Mount Everest, ikke det at jeg har prøvd, eller har tenkt å prøve, men det suger all energi ut av meg. Piggdekkene koser seg på min bekostning, jeg kommer meg aldri hjem!

Sykkelen gjør sitt beste, men det hjelper liksom ikke, hjemturen i dag var den tyngste på lenge. Jeg klarer på et merkeligvis å komme meg hjem, og må selvsagt se på Strava. Dum nok som jeg er, klarer jeg å avsløre for hele verden, at jeg har min verste dag på sykkelen på lenge! Men vet dere hva, det spiller ingen rolle! Jeg skal legge inn sykling på vinteren i mitt treningsprogram, for bonusen er faktisk at jeg bare kan bli bedre!