STYRKEPRØVEN ER STOLT PARTNER I GRAN FONDO WORLD TOUR

Rittkalenderen i Gran Fondo World Tour (GFWT) gir deg tilgang til verdens beste løyper og tilbyr en internasjonal World Tour for amatører.

Nyhetsbilde_stort_773x411

Publisert:
Sist oppdatert:

Skjermbilde 2016-01-27 kl

Gran Fondo World Tour er ett nytt konsept som er ment å være et tilbud til amatørsyklister på lik linje som UCI World Tour er for de profesjonelle og et alternativ til UCI Gran Fondo World Series. Her vil man som amatør ha mulighet til å samle poeng på en total årlig ranking i ulike ritt verden over. Foreløpig består Gran Fondo World Tour av seks ulike ritt fordelt på tre verdensdeler, men arrangøren har ambisjoner om å øke antall ritt i tiden som kommer.

Styrkeprøven er med fra starten av, som det eneste sykkelrittet fra Norge og Skandinavia, sammen med spennende aktører og flotte destinasjoner som Oakley Gran Fondo Barcelona og Gran Fondo Marcialonga

Program 2016 GRAN FONDO WORLD TOUR:

- 3. april, Oakley Gran Fondo Barcelona (Spania)
- 6. mai, Gran Fondo Kuwait (Kuwait)
- 12. juni, Marcialonga Cycling Craft (Predazzo, Italia)

- 17. juni, Styrkeprøven (Oslo, Norge)

- 28. august, Golden Gran Fondo (Colorado, USA)
- 11. september, Gran Fondo Kasakhstan (Almaty, Kasakhstan)

Hvordan virker det?

Reglene sier at man må delta på minst to av rittene pr år på programmet for å være en del av rankingen og muligheten til å vinne premier. Det finnes både en herreklasse og dameklasse, hvor ryttere får tildelt poeng i forhold til tid og plassering. Poengsystemet gir 1000 poeng til den raskeste rytteren på hvert ritt og resten av deltakere vil bli tildelt poeng etter en algoritme som avhenger av avstand fra vinnerens tid og plassering.

Deltagere på Styrkeprøven har en fordel da det gis maksimalt 2000 poeng ettersom Styrkeprøven er en ultra-distanse på over 500 km. Det betyr også at det kun er Trondheim – Oslo som er tellende distanse for å få poeng i Gran Fondo World Tour.

Lederen av Gran Fondo World Tour vil motta en egen ledertrøye, samt gratis invitasjon til neste ritt på kalenderen. Sammenlagtvinnere og pallplasser i både herre og kvinneklassen vil bli premiert.

Mer info finnes på www.granfondoworldtour.com